OVERNACHTEN IN DE HAVEN VAN SCHOONHOVEN
 
Wij heten je van harte welkom in de haven van Schoonhoven, een prachtige locatie aan de rivier de Lek. Als passant biedt Watersportvereniging De Zilvervloot je graag een comfortabele en gastvrije omgeving om te overnachten.
 
 
 
HAVENMEESTERLIGGING EN FACILITEITEN
 
Onze haven is gelegen aan de noordelijke oever van de rivier de Lek, in het pittoreske stadje Schoonhoven. Het biedt een ideale uitvalsbasis voor watersportliefhebbers die de prachtige omgeving van de Krimpenerwaard willen verkennen. Onze haven heeft verschillende ligplaatsen beschikbaar voor passanten. Onze haven biedt enerzijds ruime en goed onderhouden steigers met voldoende ruimte voor boten van diverse afmetingen.
 
Anderzijds is er een mooie kade waar passanten bij de meerpalen kunnen afmeren. Hou hierbij rekening met eb en vloed. Het getijverschil bij Schoonhoven is zo'n 1 tot 1,5 meter. Speciaal hiervoor zijn glijstangen en rubbers gemonteerd aan de meerpalen. Kijk op onze homepagina voor de actuele waterstanden.
 
Bij elke ligplaats is stroom en drinkwater beschikbaar. Je kunt jouw boot dus gemakkelijk voorzien van de benodigde faciliteiten.
 


 

  
BESCHIKBAARHEID EN TARIEVEN

Het is helaas niet mogelijk om vooraf een ligplaats te reserveren. Neem bij aankomst in de haven contact op met de havenmeester om te informeren naar de beschikbare plekken. Je kunt gebruik maken van de ligplaatsen aangegeven met een groen bordje 'VRIJ'.
 
De havenmeester komt het liggeld innen.
€2,00 per meter per nacht incl. stroom
€3,00 per tankbeurt voor het vullen van de watertank 
 
 

KORT BEZOEK
 
Doe je onze haven aan voor een kort bezoek om bijvoorbeeld een ijsje te halen of een hapje te eten? Of kom je alleen een dagje naar Schoonhoven zonder te overnachten? Volg de instructies op het hek bij de uitgang van de haven en maak gebruik van de QR-codes.

 
  
 

 
 

ONTDEK DE ZILVERSTAD

Tijdens jouw verblijf in de haven van Schoonhoven nodigen we je uit om de charme van dit historische stadje te ontdekken. Schoonhoven staat bekend als de Zilverstad en biedt een rijke geschiedenis, prachtige architectuur en diverse bezienswaardigheden, waaronder:
 
NEDERLANDS ZILVERMUSEUM
Hier kunt u de prachtige collectie zilverwerk bewonderen en meer leren over de zilverindustrie die Schoonhoven wereldberoemd heeft gemaakt.
 
HISTORISCHE BINNENSTAD
Wandel door de schilderachtige straatjes en ontdek de oude gevels, gezellige winkels en charmante gebouwen van de binnenstad.
 
FIETS- EN WANDELROUTES
Geniet van de groene omgeving van Schoonhoven met de vele fiets- en wandelroutes die u door de prachtige polders en langs de rivier de Lek leiden.
 
RESTAURANTS EN CAFÉS
Proef de lokale keuken en geniet van een heerlijke maaltijd of een verfrissend drankje op een van de gezellige terrassen langs het water of in de binnenstad.
 
MEER INFORMATIE?
Wil je meer informatie voor je bezoek aan Schoonhoven? Kijk op de website www.inschoonhoven.nl. Voor een brochure of met een specifieke vraag kun je terecht bij de VVV Schoonhoven. De VVV is gevestigd in het Zilvermuseum aan het Kazerneplein 4.